Meteen naar de inhoud

Canyon Team Vlaanderen (CTV) vzw

Over ons

Met haar oprichting op 11 oktober 2006 was het Canyon Team Vlaanderen (CTV) vzw de eerste canyonclub in België. Intussen zijn we uitgegroeid tot een club van over de 100 leden en bieden we een brede waaier aan opleidingen, bijscholingen en treffens aan. Verder geeft het CTV samen met de klim- en bergsportfederatie (KBF) mee vorm aan de opleidingen tot canyoneer en sportkader. Benieuwd naar onze ontstaansgeschiedenis en hoe deze relateert aan het begin van canyoning in België? Lees dan zeker het artikel “Ontstaan van canyoning en het canyon team vlaanderen“.

Een lidmaatschap van het CTV verloopt via de KBF. Via het CTV lidmaatschap van een korting op al onze opleidingen. Het aangaan van een CTV lidmaatschap en de bijbehorende voordelen staan beschreven op de pagina “Lid Worden“. Verder heb je ook de mogelijkheid je binnen het CTV verder nog te engageren en mee deel te worden van de dagdagelijkse clubwerking. Binnen het bestuur zijn we steeds op zoek naar interessante canyonliefhebbers die genieten van het clubgebeuren. Als je jezelf in deze beschrijving kan vinden neem dan gerust met ons contact op! De pagina “Het CTV bestuur” bespreekt de werking van de club in meer detail. Naast potentiële bestuursleden staan we ook altijd open voor kandidaat lesgevers, hierover vind je meer op de pagina “Lesgever worden bij het CTV“.

Als canyonclub zijn we actief over gans België. Zo proberen we steevast in elke opleiding minimaal één les op de rots te geven (doorgaans pont á Lesse) om in België al het “rotsgevoel” ervaren te hebben voor de stage. Als club hebben we ook de buitenmuur in Hasselt ter beschikking. Deze muur is aangepast naar de noden van de canyoneer en een ideale plek om alles van canyoning te oefenen in een gecontroleerde maar realistische setting. Meer informatie over de muur vind je op de pagina “De buitenmuur in Hasselt“.

Onze kernwaarden

Als club vinden we kwaliteit, veiligheid en transparantie belangrijk in alles wat we doen. Met deze drie kernwaarden zetten we een omgeving neer waar iedereen zich op zijn best voelt.

Kwaliteit

Als club zetten we kwaliteit met stip voorop. Dit zie je in de organisatie van al onze activiteiten en in het bijzonder in onze opleidingen. In onze opleidingen tot canyoneer gaan we doorgaans verder dan de minimale vereisten die het KBF oplegt. Door extra tijd te nemen in de opleidingen en bijkomende technieken te voorzien zijn onze ex-cursisten ook vaak zekerder van hun stuk en beter voorbereid in de canyon.

Veiligheid

canyoning is en blijft een risicosport die wordt beoefend in een afgelegen gebied. De combinatie van deze twee factoren maakt dat een ongeval snel een gevaar vormt voor zowel het slachtoffer als de hele ploeg die erbij in zit. Om te zorgen dat elk canyonavontuur een stressvrije ervaring is hebben we vanuit de club een nultolerantie als het op veiligheid aankomt, zowel in als naast de canyon.

Transparantie

Binnen de club hanteren we een open communicatiestructuur. Op deze manier kan iedereen zijn/haar zeg doen. Alles binnen de club kan ook in vraag gesteld worden, wij kunnen er alleen van leren. Dit is voornamelijk een troef in onze opleidingen waar cursist en begeleider in dialoog staan. Wij geloven niet in eenrichtingsverkeer als het op communiceren aankomt.

Onze algemene voorwaarden

Om deel te nemen aan een activiteit van Canyon Team Vlaanderen (CTV), moet u lid zijn van KBF (Klim- en Bergsportfederatie) en verzekerd zijn voor bergsportactiviteiten, waaronder canyoning. Door in te schrijven geeft u aan dat u de polis en dekking van uw bergsportverzekering kent. De activiteiten van CTV zijn toegankelijk voor alle KBF-leden. CTV-leden krijgen korting op de activiteiten.

Een inschrijving voor een activiteit is pas geldig als het inschrijvingsgeld betaald is. Deze betaling moet via overschrijving gebeuren op rekeningnummer BE58 0682 4599 7279 (BIC nummer : GKCCBEBB), tav Canyon Team Vlaanderen, met vermelding van uw naam! Inschrijvingen die niet onmiddellijk betaald worden, worden na  7 dagen geannuleerd. Dit kan wijzigen van evenement tot evenement en staat ook telkens op de inschrijvingspagina vermeld.

Bij een annulering of wijziging van een inschrijving zullen administratiekosten worden ingehouden. De administratiekosten bedragen 10% van het inschrijvingsgeld, met een minimum van 10,00 euro. Bij een annulatie binnen de 10 dagen voor het evenement wordt er geen inschrijvingsgeld terugbetaald.