Ga naar de inhoud

Lid worden

Om deel te nemen aan onze activiteiten moet je in het bezit zijn van een geldige bergsportverzekering die canyoning dekt. Een manier om dit te bekomen is door te kiezen voor een lidmaatschap bij het canyon team vlaanderen (CTV) vzw. Het CTV is als club officieel lid van de klim- en bergsportfederatie (KBF), waardoor het lidmaatschap van onze leden ook via het KBF gaat.

Voordelen van het lidmaatschap

Het basislidmaatschap verloopt via de KBF. Met dit lidmaatschap krijg je recht op een uitgebreide klim- en bergsportverzekering, gratis toegang tot de rotsen in België, toegang tot bijkomende opleidingen en nog veel meer. Een volledige lijst kan je dan ook vinden op de ledenvoordelen pagina van het KBF.

Als je CTV kan je bovenop de KBF voordelen nog regelmatig genieten van kortingen op onze activiteiten.

Wat we bij sommige van onze leden zien is dat zij hun lidmaatschap bij het KBF soms tot vlak voor een canyontreffen uitstellen. Gezien de brede dekking en het prijsmodel van het KBF abonnement is dit helemaal niet interessant. Bij het KBF betaal je immers steeds de volle jaarprijs, ongeacht het moment waarop de inschrijving plaatsvindt. Dit wil dus zeggen dat je in de niet-ingeschreven periode de KBF en CTV voordelen gewoon misloopt. Vanuit het CTV raden we daarom iedereen aan om het KBF lidmaatschap zo snel mogelijk in orde te maken. Op deze manier ben je ook gedekt wanneer je iets voorhebt wanneer je in België nog jouw canyontechnieken inoefent of wanneer je rap eens met iemand mee gaat klimmen.

Aanvragen lidmaatschap

De aanvraag van het lidmaatschap verloopt via de site van het KBF. Centraal op de pagina (bovenaan) vind je de knop “WORD LID” welke jou naar een inschrijfpagina brengt. Op deze pagina kan je jezelf aanmelden om lid te worden van het KBF. In het formulier vind je ook de sectie “Club- en lidmaatschaptype”, als je hier voor “Canyon Team Vlaanderen” kiest ben je ineens ook officieel lid van het CTV en kom je ook automatisch in ons ledenbestand. Eens je jezelf hebt aangemeld maakt het KBF intern een lidnummer aan voor jouw en krijg je een verzoek om te betalen. Eens de betaling in orde is doen zij het nodige om jouw lidkaart in de brievenbus te krijgen.

Het KBF lidmaatschap is geldig tot het einde van het jaar. Eens het op vervallen staat krijg je een vervaldagbericht in de post met de vraag of je wil hernieuwen. Deze procedure loopt eenvoudig via een storting. Als je dit doet ben je opnieuw ook automatisch ingeschreven bij het CTV.