Meteen naar de inhoud

Opleidingen

Onze opleidingen

Basic Canyoneer

Zelfstandig Canyoneer

Advanced Canyoneer

Veelgestelde vragen

Ik heb wel wat vragen over de opleidingen, hoe bereik ik jullie het beste?

Het snelste antwoord krijg je via het contactformulier op onze contactpagina of door te kijken op de website, de informatie hier is tamelijk uitgebreid. Daarnaast organiseert het CTV ook jaarlijks haar clubfeest. Dit clubfeest is de ideale gelegenheid om iedereen al eens in het echt te zien en gezellig met een drankje al jouw vragen te stellen.


Ik ben een absolute beginner, welke opleiding kies ik het beste?

De opleiding Zelfstandig Canyoneer is de beste keuze. Met deze opleiding kan je zowel volgen in een canyon als zelf installeren. Canyons van beperkt niveau vind je trouwens in élke canyonstreek terug waardoor je nooit op jou honger blijft zitten.


Waarom zijn de opleidingen bij andere clubs korter dan bij jullie?

Binnen het CTV bieden we “totaalpakketten” aan. Dit wil zeggen dat wij de verantwoordelijkheid opnemen om jou alle knepen van het vak te leren. Bij het ons vormen theorie en praktijk één geheel en vullen deze elkaar in de lessen mooi aan. Je bent dus niet verplicht om achteraf nog extra modules te volgen om een volleerd canyoneer te worden. Verder combineren we ook verschillende opleidingsniveaus in deze “totaalpaketten”. Op deze manier kan je sneller de niveaus doorlopen en ook sneller aan de slag als volleerd canyoneer.

We nemen binnen het CTV ook écht de tijd om jou iets aan te leren. Technieken worden nooit snel getoond als demo of voor het eerst gedoceerd in een canyon. Bij ons leer je éérst alles in België op een gespreide manier en krijgt iédereen vervolgens de kans ze eens te oefenen. Zo kan je eerst de verschillende technieken aanleren en begrijpen. Na de lessen in België ga je dan vol vertrouwen naar jou buitenlandstage waar je deze technieken verder kan inoefenen. De opleidingen eindigen ook steeds met een examen, dit geeft je dan ook na de opleiding het volste vertrouwen in jou canyonvaardigheden. Benieuwd naar onze unieke insteek op canyonopleidingen? Lees er alles over op de pagina van onze opleidingsvisie.


Hoe lang duurt het om van geen kennis te gaan naar opleidingsniveau 4+?

Als je jou best doet kan dit op twee jaar, hoewel dit niet aan te raden is voor recreatieve canyoneers. De Advanced Canyoneer is een intense maar uitzonderlijk leerrijke cursus. Hier bereid je jezelf best wel een jaar op voor door canyonervaring op te doen.

Merk verder op dat je bij het CTV van niveau 0 naar niveau 4 kan gaan op de kortste tijd en aan de laagst mogelijke prijs. Als je vergelijkt zal je zien dat je uitkomt op ongeveer de helft van de prijs én dat je daarbovenop méér lesdagen hebt gehad én een persoonlijkere begeleiding.