Meteen naar de inhoud

Het canyon team vlaanderen (CTV) vzw staat in voor het beheer en onderhoud van de buitenmuur in Hasselt. Dit geeft ons als club een unieke locatie die we volledig kunnen afstemmen op de noden van de canyoneer. Als gevolg hiervan hebben we de muur volledig uitgerust met bijkomende infrastructuur om verschillende canyonspecifieke situaties zo realistisch mogelijk te simuleren in een veilige en gecontroleerde omgeving. Door deze aanpassingen op de toren kan iedereen die wil zich optimaal voorbereiden op het volgende canyontreffen of examen op zijn/haar eigen tempo.

Alle touwtechnische activiteiten die we niet op de rots doen zullen plaatsvinden aan deze toren, activiteiten die we op de toren organiseren doorheen het jaar zijn:

  • Vrije techniekdagen
  • Lesdagen voor de opleidingen tot autonoom canyoneer
  • Organisatie van de Gemeenschappelijke Technische Eindproef (GTE)

De buitenmuur in Hasselt bevindt zich naast de Japanse tuinen. Om te parkeren kan je dan ook gebruik maken van de parking die zich achter de toren bevindt. De makkelijkste manier om naar de toren te navigeren is door in google maps te zoeken op “Canyon Team Vlaanderen (CTV) vzw“, dit brengt je meteen naar onze buitenmuur (zie rechts).

Je kan de buitenmuur ook op eigen initiatief gebruiken buiten de CTV activiteiten op. De toegangsprijs is €5, of €2,5 voor CTV leden. Bij het gebruik van de toren ga je akkord met het algemeen huishedelijk reglement. Dit reglement staat bij de muur uitgestald en kan je daar steeds nalezen, je kan het ook hier downloaden.